FAQs

Wat is een Pompwagen?

Een pompwagen, ook wel pallettruck genoemd, is een apparaat dat alleen pallets kan heffen tot een hoogte van +/-15 cm, waarbij de pallet alleen wordt ondersteund door de vorken/wielen. Het heffen kan via een handmatige of elektrische hydraulische pomp en het verplaatsen gebeurt door handmatig trekken of met behulp van een elektromotor.

Wat is een orderverzameltruck?

Orderverzameltrucks: Deze heftrucks hebben een platform waarmee de bestuurder items uit hoge schappen kan pakken.

Wat is een Heftruck met Contragewicht?

Dit is het meest voorkomende type vorkheftruck. Hij heeft vorken aan de voorkant zodat de bestuurder de lading goed kan zien. De term ‘contragewicht’ beschrijft het feit dat het gewicht van een lading wordt gecompenseerd door een gewicht (contragewicht) aan de achterkant van de vorkheftruck, dat de achterwielen stevig op de grond houdt.

Wat is een Stapelaar?

Een stapelaar is een apparaat dat pallets tot 6 meter hoog kan heffen om ze op een stelling of vrachtwagen te plaatsen. Net als bij een pompwagen wordt het heffen gedaan via een handmatige of elektrische hydraulische pomp en verplaatst door handmatig trekken of met behulp van een elektromotor.

Hoe vaak moet een vorkheftruck onderhouden worden?

De frequentie van heftruckonderhoud hangt af van een aantal factoren, waaronder het type heftruck, de omgeving waarin het wordt gebruikt en hoe vaak het wordt gebruikt. Over het algemeen moeten de meeste vorkheftrucks echter minstens één keer per jaar een onderhoudsbeurt krijgen.

Waar kan ik mijn vorkheftruck laten Repareren?

Het is aan te raden om uw vorkheftruck door een officiële dealer te laten repareren, vooral als de machine onder garantie valt.

Wat is de prijs van een Elektrische Vorkheftruck?

De prijs van een elektrische vorkheftruck kan variëren afhankelijk van het merk, model, capaciteit en functies. Klik hier om uw gewenste vorkheftruck te selecteren

Kan iedereen een Vorkheftruck bedienen?

Nee, want vorkheftrucks zijn gevaarlijke apparaten en mogen alleen worden bediend door getrainde personen. Bestuurders moeten zich bewust zijn van de gevaren die aan vorkheftrucks verbonden zijn, zoals kantelen, omvallen en botsingen. Ze moeten ook bekend zijn met de veiligheidsfuncties van de vorkheftruck en hoe ze deze op de juiste manier moeten gebruiken.